Medlemmer‎ > ‎Espen Munthe‎ > ‎India 2009‎ > ‎

12 Desember

lagt inn 11. des. 2009, 20:59 av Espen Munthe   [ oppdatert 12. des. 2009, 00:49 ]
 • Akk ja - Ikke spesielt pigg - må ta det med ro idag ja.  Alt er ellers vell. 
 • Jeg må nok skrive noe om fattigdom også etterhvert. Det er ett livlig samfunn av fastboende på hver eneste gate her i byen.(På gaten) Det ser jo ut til å fungere pga klima, men dette er ikke noe jeg vet i nærheten av nok om.  
 • Vegard nevnte http://www.hole-in-the-wall.com/ som jeg har hørt om fra før og som jeg synes er helt fantastisk.  
 • Jeg har veldig lyst til å arbeide med veldedighet etterhvert, men jeg har troen på at det jeg holder på med er rette veien.
  • a) Den organisasjonen jeg bygger er rettet mot det offentlige, og skal være attraktiv for byer og regioner i både små og store rike byer / bydeler / bygder og små og store fattige byer / bydeler / bygder.   Dette er ett utrolig utsagn!   Hvordan kan en organisasjon tilby dette?  Jo, det er det alt det mumbo-jumbo i de forrige blog postene handler om
   • Punkt 1: Internet er så stort og går så fort frem (ref google) at både store og små og rike og fattige offentlige styrelser har problemer med å henge med. 
   • Punkt 2  Jeg synes det er utrolig viktig og en enorm mulighet dersom nettopp lokale myndigheter henger med i endringen som skjer med internett.  (Den er iferd med å bli MYE mer interaktiv i alle folks hverdag)
   • Punkt 3: Cloud computing og Open Source gir muligheten til alle offentlige etater til å benytte ett sett med applikasjoner som er laget for og av offentligheten som ett sammarbeidsprosjekt.   Dermed kan en forholdsvis liten organisasjon koordinere en enorm mengde aktiviteter.
  • b) I India er jeg vitne til en enormt utviklet byråkrati - ett ekte skjemavelde.  Men dette er utrolig viktig - dersom en person vil sikre ett levebrød og få sosialt støtte / trygghet - sikres dette ved en skriftlig tillatelse.  Tillatelser er en bra ting  Her i Ahmedavad er det mange tillatelser.  Fengsel eller pryl er ikke langt unna hvis man ikke har tillatelse.    Forskjellen på Internett byråkrati og papir byråkrati er at man må ha en skriver inntil den elektroniske utgaven av skjemaet er like trygg som papirutgaven.   
   • Vesten er allerede der hvor papirutgaven ikke lenger er "originalen", og det tok ikke mange år.  Denne utviklingen vil naturligvis fortsette og individuelle borgere vil ha direkte interaksjon med det offentlige via sin konstant aktive nett-presens.  Dette er forresten det nerdene har kalt Cyber-space og hvis du spør en Google nerd vill vedkommende svare med barnslig glede at vi ser begynnelsen til akuratt nå med cloud computing. 
  • c) En sterk internett-basert lokal styrelse vil ha økende behov for elektronisk interaksjon med befolkningen.  I rike områder betyr dette avanserte multimedie-aktige interaktive applikasjoner ettersom internett infrastrukturen er utbygget og befolkningen satser på avansert personlig utstyr (Cloud computing og Netbook greia).  I fattige områder betyr dette at tilgangen til internett-stasjoner kan være offentlig støttet (grunnfestet) og dette kan være grobunn for institusjonell utvikling (dvs likhet for loven, personlige rettigheter etc etc)
   • I fremtiden, mye nærmere enn vi tror, vil net-presens være like gjengs for en fattig ung kvinne i Ahmedabad som for Dave i Kansas.  Ikke fordi du kan spise internet, men fordi det er en så kostnadseffektiv måte å styre ett samfunn på.
  • (Huffda - jeg bør ikke skrive med lett feber - hehe ) 
  • Presentasjon Model Our Community Organization v0.9: 
Comments